Základná škola s materskou školou Rastislavice 186
 
Hlavná stránka
  • Stavanie mája v obci Rastislavice

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája v obci Rastislavice .

    mladosť#radosť#láska# zachovávanie zvykov a tradícií# stavanie mája Je tu máj, lásky čas, srší láska v každom z nás. Čerešňa už kvitne nám, komu ja ten božtek dám ? Tomu, koho rada mám, božtek z lásky vďačne dám. A keď príde o rok zas, láska bude stále v nás.

  • Keď nás učia poľovníci ...

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď nás učia poľovníci ....

    Deň s poľovníkmi z Rastislavíc#Počasie sme si objednali# Učenie v prírode# Ďakujeme Poľovníckemu združeniu za nové skúsenosti

  • Deň Zeme v základnej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v základnej škole .

    Deň Zeme# Projektové vyučovanie v základnej škole#Ochrana prírody# Separovanie odpadu#Tvorba projektov#Plagát a jeho znaky# Sadenie plánt rajčín a papriky

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Súťaž Všedkovedko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž Všedkovedko.

    Šikovné druháčky, úspešné riešiteľky vedomostnej súťaže Všedkovedko - Terezka Sikorová, Lucka Rajterová, Sofia Buranovská. Srdečne blahoželáme.

  • Liga proti rakovine

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Liga proti rakovine .

    Aj my sme podporili myšlienku pomoci onkologickým pacientom zakúpením žltého narcisu#Pomáhame chorým#Spolupatričnosť# Liga proti rakovine

  • Pozvánka na zápis do materskej školy.

  • Účasť na okresnom kole Pytagoriády

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Účasť na okresnom kole Pytagoriády .

    Naši tretiaci Júlia Sýkorová a Jakub Teplan boli úspešní riešitelia obvodného kola matematickej Pytagoriády. Dnes sa zúčastnili okresného kola v Šuranoch. Konkurencia bola silná, nakoľko postupujúcich žiakov z tretích ročníkov bolo až 86. Držíme im palce a pevne veríme, že sa prebojujú aj ďalej 👌. Ďakujeme pani učiteľke Lucii Nagyovej za prípravu žiakov.

  • Vedieme deti k prirodzenému pohybu.....

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vedieme deti k prirodzenému pohybu......

    Snažíme sa viesť deti k prirodzenému pohybu. O nových pomôckach na cvičenie sa dozvedia až zajtra. Čakajú ich veľké skákacie lopty a balančné vozítko.

  • Montessori učebné pomôcky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Montessori učebné pomôcky.

    Montessori pedagogika je alternatívna a svetovo uznávaná metodická sústava. Skladá sa z filozofie rozvoja dieťaťa a konkrétnych praktických postupov s pomôckami. Vznikla na základe pozorovaní Márie Montessori o vývine detí v ranom veku. Základné heslo Montessori filozofie znie: „Pomôž mi, aby som to dokázal sám.“ Snažíme sa pravidelne dokupovať učebné pomôcky pre žiakov. Aktuálne sme doplnili montessori matematiku, geometriu, váženie, meranie, rozvoj slovnej zásoby, sčítanie a odčítanie s prechodom cez desiatku, budovanie predstavy o veľkých číslach, násobilku, delilku, komunikačné kartičky a veľa ďalších. Tešíme sa, že vyučovanie našich žiakov bude názornejšie a pútavejšie.

  • Zápis do MŠ a ZŠ

    4. 4. 2024

    Aktualizovali sme modul Zápis do MŠ a ZŠ

  • Projekt - Veľkonočný ježko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt - Veľkonočný ježko .

    Projekt druhákov - Veľkonočný ježko... Pracovný postup sme si prečítali z čítanky a naše malé diela nám zdobili príbytky počas Veľkonočných sviatkov. Niektorí sme si urobili aj pankáčov. Čakáme, kým sa poriadne zazelenajú.

  • Veľkonočné aktivity v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné aktivity v MŠ.

    Ukážky aktivít z predveľkonočného týždňa v MŠ.

  • 28. marec - Deň učiteľov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 28. marec - Deň učiteľov .

    Veľa dôvodov na radosť a optimizmus pri práci s deťmi, drahí kolegovia. Lásku a úctu od tých, ktorých formujete. Nech máme vždy toľko síl, koľko potrebujeme. Krásny Deň učiteľov ...

  • Veľkonočné prázdniny

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné prázdniny .

  • Keď nám nečítajú učitelia ...

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď nám nečítajú učitelia ....

    Deti sa učia mnohé veci z počutia. Je pre ne poučné, keď počujú rozprávky a príbehy, ktoré majú výchovný rozmer. S takýmto príbehom sa dnes s nami podelila pani starostka Tatiana Kořínková. Deti boli veľmi vnímavé a pozorne počúvali. Vedeli, že zvieratká sú prirodzene inteligentné a môžu byť naši pomocníci. Pani starostka sa s deťmi podelila o skúsenosti z jej predchádzajúceho pracoviska, ktorá obnášala prácu s deťmi na detskom dabingu. Pre nás všetkých to bolo veľmi zaujímavé. Pani starostka, ďakujeme za váš čas a milú návštevu.

  • 22. marec- Deň vody v ZŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 22. marec- Deň vody v ZŠ.

    Už vieme, čo je pH vody, robili sme pokusy s kvalitou vody, zisťovali sme, či je voda v našom tele zakyslená, súťažili sme a tvorili. Bolo nám fajn.

  • Otvorená hodina v MŠ - Deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorená hodina v MŠ - Deň vody.

    Takto to v prírode chodí, voláme to kolobeh vody ..... Škôlkári už vedia, že voda sa odparuje a vracia sa späť na zem v podobe dažďa. Učíme vaše deti spoznávať svet a jeho zákonitosti. Ďakujeme za milú návštevu rodičom a pani starostke.

  • Brigáda - sadenie muchovníkov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Brigáda - sadenie muchovníkov.

    Demin discozábava nám zarobila istú sumu, ktorú sme boli rozhodnutí dať späť do školy. K týmto peniazom sme pridali sponzorský dar od pána Michala Molnára a brigáda mohla začať. Všetko, čo posadíme do školy, chceme, aby raz mohli deti ochutnávať. Namiesto vypílených tují boli dnes posadené jedlé muchovníky. Ďakujeme ockovi Izabelky Buranskej, maminke a babke Terezky Sikorovej, maminke Miška Molnára. Ďakujem kolegyniam, ktoré sa postarali o nákup, občerstvenie aj brigádu. Vidím naše deti, ako raz budú zobkať z kríkov drobné ovocie a tá predstava sa mi páči. Česť spoločnej práci!

    Janka Šutková

  • Modrý deň 22.03. 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Modrý deň 22.03. 2024.

strana: